Politika zasebnosti

Politika zasebnosti 2019-01-09T15:23:13+00:00

Samodejno shranjevanje podatkov

Ko obiščete spletno mesto, se nekatere informacije samodejno ustvarijo in shranijo, tudi na naši spletni strani.

Če obiščete našo spletno stran, kot je zdaj, naš spletni strežnik (računalnik, kjer je shranjena ta spletna stran) samodejno shrani podatke, kot so:

 • naslov (URL) imenovane spletne strani
 • brskalnik in različica brskalnika
 • uporabljen operacijski sistem
 • naslov (URL) prejšnje strani (napotitveni URL)
 • ime gostitelja in naslov IP naprave, iz katere je bil izdan
 • Datum in čas

V datotekah (datoteke dnevnika spletnega strežnika).

Datoteke dnevnika spletnega strežnika so praviloma shranjene dva tedna in se nato samodejno izbrišejo. Te informacije ne razkrivamo, vendar ne moremo izključiti, da bo to vidno v primeru nezakonitega vedenja.

Shranjevanje osebnih podatkov

Osebne podatke, ki nam jih pošljete v elektronski obliki na tej spletni strani, kot so ime, e-poštni naslov, naslov ali drugi osebni podatki ob pošiljanju obrazca ali komentarjev v spletnem dnevniku, bo skupaj s časom in naslovom IP uporabljeno samo za določen namen, varen in se ne razkriva tretjim osebam.

Vaše osebne podatke uporabljamo samo za komunikacijo s tistimi obiskovalci, ki izrecno zahtevajo stik in za ravnanje s storitvami in izdelki, ki so na voljo na tej spletni strani. Vaših osebnih podatkov ne razkrivamo brez soglasja, vendar ne moremo izključiti, da bodo te informacije vidne v primeru nezakonitega ravnanja.

Če nam osebne podatke pošljete po e-pošti – zunaj te spletne strani – ne moremo zagotoviti varnega prenosa in zaščite vaših podatkov. Priporočamo, da zaupnih podatkov nikoli ne pošiljate po e-pošti.

To soglasje lahko kadarkoli prekličete – zadostuje neformalno e-poštno sporočilo, v kontaktu pa najdete naše kontaktne podatke.

Pravice v skladu s splošno uredbo o varstvu podatkov

 • Pravica do popravka
 • Pravica do odpovedi
 • Pravica do omejitve obdelave
 • Pravica do obvestila – Obveznost obveščanja v zvezi s popravljanjem ali izbrisom osebnih podatkov ali omejitev obdelave
 • Pravica do prenosljivosti podatkov
 • Pravica do ugovora
 • Pravica, da se ne sme sklepati podizvajalskih pogodb samo na podlagi avtomatizirane obdelave – vključno z odločanjem na podlagi profiliranja

Če menite, da je obdelava vaših podatkov v nasprotju z zakonodajo o varstvu podatkov ali so bile vaše pravice do zasebnosti na kakršen koli način kršene, se lahko pritožite nadzornemu organu v Sloveniji, ki je organ za varstvo podatkov, katerega spletno stran najdete na naslovu https://www.ip-rs.si/

Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke HTTP za shranjevanje podatkov, specifičnih za uporabnika. Piškotek je kratek paket podatkov, ki se izmenjuje med spletnim brskalnikom in spletnim strežnikom, vendar je zanje popolnoma brez pomena in samo za spletno aplikacijo. Primer spletna trgovina, dobi infrmacijo na primer o vsebini virtualnega nakupovalnega vozička.

Obstajata dve vrsti piškotkov: piškotke prve strani ustvarja naše spletno mesto, piškotke tretjih oseb pa ustvarjajo druga spletna mesta (npr. Google Analytics). Obstajajo tri kategorije piškotkov: bistveni piškotki, ki zagotavljajo osnovno funkcionalnost spletnega mesta, funkcionalni piškotki za zagotavljanje uspešnosti spletnega mesta in ciljni piškotki za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Piškotke uporabljamo za večjo prijaznost naše spletne strani. Nekateri piškotki ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete in nam omogočajo, da pri naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Nastavitve piškotkov in brisanje piškotke

Če želite izvedeti, kateri piškotki so shranjeni v brskalniku, spremeniti nastavitve piškotkov ali izbrisati piškotke, lahko to najdete v nastavitvah brskalnika:

 • Safari: s piškotkom Safari upravljajte piškotke in podatke spletnega mesta
 • Firefox: Izbrišite piškotke, da odstranite podatke, ki so bili shranjeni na vašem računalniku
 • Chrome: brisanje, aktiviranje in upravljanje piškotkov v Chromu
 • Internet Explorer: brisanje in upravljanje piškotkov

Če ne želite shranjevanja podatkov v piškotkih, lahko nastavite brskalnik, da vas obvesti o nastavitvi piškotkov in to dovolite le v posameznih primerih. Vedno lahko izbrišete piškotke, ki so že v računalniku, ali onemogočite piškotke. Postopek za to je drugačen glede na brskalnik, najbolje je, če v brskalniku Chrome brskate po navodilih v Googlu z besedami “izbriši piškotke Chrome” ali “onemogoči piškotke Chrome” ali pa zamenjajte besedo “Chrome” z imenom brskalnika, npr. Na primer Edge, Firefox, Safari. Če nam na splošno ne dovolite uporabe piškotkov, in  če jih onemogočite prek nastavitev brskalnika, nekatere funkcije in podstrani morda ne bodo delovale po pričakovanjih.

Pravilnik o zasebnosti za Google Zemljevide

Google Zemljevidi uporabljamo pri Googlu Inc (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA) na naši spletni strani.

Z uporabo funkcij tega zemljevida bodo podatki posredovani Googlu. Katere podatke zbira Google in kako jih uporablja, lahko najdete na https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ 

Pravilnik o zasebnosti za Google Analytics

Google Analytics uporabljamo pri Googlu LLC (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA) za statistično analizo podatkov o obiskovalcih. Google Analytics uporablja ciljne piškotke.

Piškotki storitve Google Analytics

 • _ga

o Čas trajanja: 2 leti

o Uporaba:  To naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta

o Primer vrednosti: GA1.2.1326744211.152211065883

 • _gid

o Čas izteka: 24 ur

o Uporaba: Potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami.

o Primer vrednosti: GA1.2.1687193234.152211065883

 • _gat_gtag_UA_

o Čas izteka: 1 minuta

o Uporaba: Uporablja se za regulacijo hitrosti zahteve. Če je storitev Google Analytics na voljo prek storitve Google Tag Manager, se ta piškotek imenuje _dc_gtm_ .

o Primer vrednosti: 1

Za več informacij o pogojih uporabe in zasebnosti obiščite https://policies.google.com/?hl=sl https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sl

Psevdonimizacija

Naša skrb v smislu DS-GVO je izboljšanje naše ponudbe in spletnega videza. Ker je za nas pomembna zasebnost naših uporabnikov, so uporabniški podatki psevdonimizirani. Obdelava podatkov poteka na podlagi zakonskih predpisov ZEKom-1 in člen 6 EU-DSGVO odstavek 1 a) (soglasje) in / ali f (zakoniti interes) EU-DSGVO.

Deaktiviranje zbiranja podatkov s storitvijo Google Analytics

Dodatek za brskalnik za izključitev storitve Google Analytics-JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js) omogoča obiskovalcem spletnega mesta, da preprečijo, da Google Analytics uporablja njihove podatke.

Googlu lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih ustvarja piškotek in so povezani z vašo uporabo spletnega mesta, kot tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla, tako da prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo pod naslednjo povezavo: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?sl

Dodatek storitve Google Analytics za obdelavo podatkov

Z Googlom smo sklenili neposredno pogodbo s strankami za uporabo storitve Google Analytics, tako da smo v storitvi Google Analytics sprejeli dodatek za obdelavo podatkov.Če želite izvedeti več o dodatku Google Analytics, obiščite: https://support.google.com/analytics/answer/3379636?hl=sl&utm_id=ad

Google Analytics IP – Anonimnost

Na tej spletni strani smo uvedli anonimizacijo naslova IP storitve Google Analytics. To funkcijo je razvil Google, da bi to spletno mesto omogočilo skladnost z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov in nasveti za lokalno varstvo podatkov, če prepovedujejo shranjevanje celotnega naslova IP. Anonimizacija ali prikrivanje IP-ja poteka takoj, ko IP-naslovi pridejo v omrežje za zbiranje podatkov Google Analytics in preden se podatki shranijo ali obdelajo.

Več informacij o anonimizaciji IP najdete na strani https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=sl

Poročila o demografiji in intereseih za Google Analytics

V storitvi Google Analytics smo vključili funkcije za poročanje o oglaševanju. Poročila o demografiji in interesih vključujejo starost, spol in interese. To nam omogoča – ne da bi lahko te podatke posredovali posameznikom -, da dobimo boljšo sliko o naših uporabnikov. Več o oglaševalskih funkcijah lahko izveste na strani

https://support.google.com/analytics/answer/3450482?hl=sl&utm_id=ad.

Dejavnosti in informacije o svojem Google Računu lahko prenehate uporabljati v razdelku »Nastavitve oglaševanja« na strani https://adssettings.google.com/authenticated prek potrditvenega polja.

Povezava za deaktiviranje storitve Google Analytics

S klikom na naslednjo povezavo za deaktivacijo lahko Google preprečite nadaljnje obiske te spletne strani. Pozor: Izbris piškotkov, uporaba načina brez beleženja zgodovine ali zasebnega brskalnika ali uporaba drugega brskalnika povzroči ponovno zbiranje podatkov.

Onemogoči Google Analytics

https://support.google.com/analytics/answer/1009696?hl=sl

Quelle: Erstellt mit dem Datenschutz Generator von firmenwebseiten.at in Kooperation mit urlaubundreisen.at

Kontaktni podatki:

Klopčičeva 2, 1000, Ljubljana, Slovenija

Tel. Nr. ‎+386 ‎40 54 50 04

info@impoint.si